شما اینجا هستید: خانه » آشپزی » آبگوشت سیر با گوجه

آبگوشت سیر با گوجه

آبگوشت سیر با گوجه Reviewed by Juiker on May 31Rating:
آبگوشت سیر با گوجه

آبگوشت سیر با گوجه

آبگوشت سیر با گوجه

آبگوشت که از اسمش هم پیداست یک غذای اصیل ایرانی است که همینطور که از اسمش مشخص است تهیه شده از آب و گوشت که به مرور زمان مواد دیگری به آن اضافه شده و انواع مختلفی از آبگوشت را به وجود آورده است .

آبگوشت غذایی سنتی، خوشمزه و پر از خواص گوناگون است که ایرانی ها هر جای دنیا باشند آن را درست می کنند و از خوردنش لذت می برند. این غذای اصیل مخلوطی است از حبوبات، گوشت و سبزیجات که همگی پخته می شود و هیچ نوع سرخ کردنی در کار نیست. غذایی که هم برای خردسالان و هم سالمندان بسیار مفید است.

برای پختن این غذا ابتدا به تعداد افراد خانواده یا مهمان ها یک یا چند عدد پیاز پوست بکنید و بدون این که ریز کنید داخل یک قابلمه که تا نیمه آب کرده اید، بریزید. چند عدد گوجه فرنگی و کمی رب هم به آنها اضافه کنید، حالا نوبت گوشت است. بعد از این که گوشت را درون قابلمه ریختید حبوبات را که شامل نخود و لوبیا سفید است به مواد داخل ظرف بیفزایید و بگذارید تا آب جوش بیاید. بعد شعله را کم کرده و بگذارید تا آبگوشت آرام آرام بجوشد و موادش یک به یک بپزد. برخی از خانم ها کمی گندم هم داخل آبگوشت می ریزند. زردچوبه و فلفل را هم به مخلوط درون قابلمه اضافه کنید. در آخر که حبوبات و گوشت کاملا پخته شد، سیب زمینی ها و لیمو عمانی را داخل آبگوشت بریزید. بهتر است سیب زمینی ها را خوب بشویید و پوست شان را نکنید. همچنین سعی کنید در آبگوشت از سیب زمینی استامبولی استفاده کنید. نمک هم یادتان نرود. البته یادتان باشد نمک را در آخر پخت بریزید، زیرا اگر زودتر نمک بریزید باعث می شود گوشت و حبوبات دیرتر پخته شود. آبگوشت را با نان سنگگ و ترشی یا سبزی خوردن و پیاز میل کنید تا لذت چشیدن یک غذای ایرانی را بیشتر درک کنید.

● یک نکته

بهتر است حبوبات آبگوشت یعنی همان نخود و لوبیا سفید را از چند ساعت قبل از پخت غذا خیس بدهید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ شان گرفته شود، ولی اگر باز هم خوردن حبوبات مخصوصا نخود، باعث دل درد و سوء هاضمه افراد خانواده می شود، بهتر است این حبوبات را سه بار بجوشانید و آب آن را خالی کنید سپس داخل آبگوشت بریزید.

آبگوشت سیر با گوجه

مواد اولیه :

*ماهیچه گوسفندی یک عدد (۳۰۰ گرم)
*نخود و لوبیا ۳۰۰ گرم
*پیاز درشت یک عدد
*سیر دو تا سه حبه
*گوجه‌فرنگی و لیمو عمانی هر کدام سه عدد
*رب گوجه‌فرنگی یک قاشق غذاخوری
*نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
*دنبه گوسفندی ۵۰ گرم
*سیب‌زمینی کوچک چهار تا پنج عدد
طرز تهیه:

غذاهای سنتی ما ایرانیان با طعم‌های عالی و ظرف‌های قدیمی خاطراتی را برای هر کدام‌مان زنده می‌کند.

نخود و لوبیا را از شب قبل خیس و چند بار آب آن را عوض می‌کنیم. تمام مواد به جز نمـک رب و سیب‌زمینی را در قابلمه مسی یا دیزی یا قابلمه‌های در دسترس ریخته و یک لیتر آب می‌ریزیم. پس از جوش آمدن شعله را ملایم می‌کنیم تا آبگوشت به مدت سه الی چهار ساعت آرام بجوشد. بعد دنبه و گوجه‌فرنگی را از قابلمه در آورده و در کاسه‌ای می‌ریزیم، سیرها را خارج کرده و دور می‌اندازیم. حالا نمک و رب‌گوجه‌فرنگی را روی گوجه و دنبه ریخته، می‌کوبیم تا یکدست شود. سپس آن را دوباره روی آبگوشت می‌ریزیم. سیب‌زمینی‌ها را هم کاملا شسته، خرد نموده و به آبگوشت اضافه می‌کنیم. ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دیگر آبگوشت عالی ما آماده سرو است.

ماست، ترشی یا سبزی خوردن در کنار این غذای سنتی بسیار می‌چسبد.

دانلود کتاب ۵۰۰ فیگور جذاب عکاسی برای خانم های جذاب

روش جادویی یاد سپاری سریع لغات

دانلود کتاب درمان اختلال جنسی با هیپنوتیزم

آموزش حرکت دادن اجسام با قدرت ذهن(تله کینزی)

زیبایی و جوانسازی پوست در۱۴روز

جدیدترین کتابها و تمرینات درمان انزال زودرس

دانلود فایل صوتی راههای سخن گفتن موثر

مهارت های جادویی مذاکره

آموزش بزرگ کردن سینه خانم ها تا سایز۸۵

بازخورد شما چیست؟

ترجمه و آماده سازی قالب توسط دکتر کامیار طلوعی

پرش به ابتدای صفحه